Lifestyle 

Ледена пелена покрива страната. На места живакът ще покаже -20°C

Мразовитото време продължава. Очаква се днес да е най-студеният ден през тази седмица и живакът в термометрите да падне до под минус 20 градуса. В София тази сутрин беше минус 12 градуса.
Само за четири области на Югоизточна България – Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково, няма обявени предупреждения за опасно време. Навсякъде другаде е в сила жълт код.

„Вятърът не стихна и това спаси много части от страната да не отбележат екстремно ниски темепратури. Най-ниската температура беше измерена в Кнежа и доближи минус 20 градуса“, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По думите му циклонът „Бенджамин“, който насочва студени маси към страната ни, продължава своя живот. За щастие предстои по-топло време и през следващите дни времето у нас значително ще омекне. Ще има обаче превалявания, които ще продължат до петък.

Над Западна България от утре ще вали сняг. Най-много сняг ще падне в северозападните райони на страната. Най-обилни валежи от дъжд пък ще има в Югоизточна България, стана ясно още от прогнозата на Матев.

Синоптикът отбеляза, че вече се наблюдава затопляне на времето в планините, но предупреди за опасността от лавини.

В петък и събота ще има подобрение на времето и не толкова ниски температури.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари
(Visited 46 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook