Lifestyle 

Леден вятър понижава температурите в цялата страна

Жълт код за бурен вятър е обявен в цялата страна. Поривите могат да стигнат до 90 км/ч. Вятърът ще бъде студен от северозапад.

Температурите ще се понижават. Сутрешните ще бъдат от -6 до -1 градус. Максималните ще са от – 2 до + 3 градуса. Вятърът ще бъде с по-ниски стойности.

Преди обяд ще бъде облачно в Източна България, където заедно с планинските райони, на места ще превали слаб сняг. Следобед от запад на изток облаците ще се разкъсват и намаляват. В планините ще е по-облачно и на места ще превалява. Ще бъде ветровито с бурен вятър. Максимална стойност на височина 1200 м около – 8 градуса, на 2000 м. до – 13.

В сряда остава ветровито, валежи няма да има. Дневните температури ще се повишават. А в четвъртък вече вятърът ще отслабне и рязко ще се затопли още. Максималните температури на места в Източна България и Предбалкана ще прескочат 10 градуса. До края на седмицата времето ще остане сравнително топло за периода и с много малка вероятност за валежи.

Доста по-тежка остава обстановката в Централна Европа, където обилните снеговалежи, създават проблеми на автомобилния и въздушния транспорт. В Мюнхен снегопочистващата техника работи непрестанно. В алпийската част на Австрия и Германия е обявен червен код за обилни снеговалежи и нова снежна покривка до метър.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 46 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook