Lifestyle 

Леден старт на седмицата! На къде ще се движи живакът?

Седмицата започва с драстично ниски температури. За сметка на това последните дни на февруари ни поднасят слънчево време.

Днес облачността преди обяд ще е по-значителна в Южна България и около Черноморието, но до късния следобед и там небето ще се изчисти. Вятърът в страната ще бъде слаб като  по-значително ще се усеща в Дунавската равнина. Скоростта му ще достигне 20-30 километра в час. Температурите до обяд ще варират между минус 6 и минус 11 градуса. Във втората част на деня термометрите ще се колебаят в интервала между 2 и 7 градуса.

В планините днес ще е слънчево. Сутринта и вечерта ще е много студено с температури до минус 20 градуса по най-високите върхове. В следващите дни очакваме ново, по-слабо, нахлуване на студен въздух от север в сряда. Отново ще имаме слаби снеговалежи и леден северен вятър, по-осезаем в източна България, където скоростта му ще гони 40-50 километра в час.

Температурите ще се понижат в сряда, но след това отново ще поемат нагоре. В четвъртък и в петък в Северозападна България и в централните райони на Северна и Южна България температурите ще се повишат до над 10 градуса.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 23 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook