Клюки от света 

Коварна болест мъчела принцеса Даяна СНИМКИ

Британската любимка – принцеса Даяна, често е описвана като много срамежлива жена. Всички около нея забелязвали колко лесно се изчервява при обществените й изяви. Това обаче се дължало не само на естествената й скромност, но и на коварна болест, която я мъчела още от ранните й години. Това издадоха близки до покойната принцеса.

„Розовите бузи на лейди Ди бяха причинени от хронично възпалително състояние на кожата. Първата съпруга на престолонаследника на Великобритания страдаше от много коварна болест“, допълват те.

Принцесата на народа се опитала да се пребори с този й проблем по доста интересен начин. „Тя си уреждаше така наречените „дни на глезенето на Даяна“. Това е нейното любимо време, което тя посвещава само на себе си: правеше си масаж с ароматерапевтични масла, извършваше всевъзможни процедури за грижа за кожата й. Даяна беше уверена, че измиването на лицето 60 й пъти на ден може да направи кожата й здрава и да се отърве от коварната болест“, издават близките на покойната принцеса Даяна.

Оказа се, че червенината по лицето на лейди Ди е било заради розацея.

Това заболяване се проявява с постоянна вазодилатация в централната част на лицето. Според козметолози и дерматолози розацеята може да бъде провокирана от фактори като: стрес; неправилна диета; използването на агресивни козметични продукти / процедури; спад на телесната температура; хормонален дисбаланс;
заболявания на стомашно-чревния тракт.

Някои от снимките на принцеса Даяна, правени през годините й кратък живот, показват характерните петна от розацея по носа и бузите й.

„Принцесата на Уелс също обичаше маските за лице, които тонизираха кожата ѝ. Чето сама си измисляше такива. Хитът сред маските й за лице, които сама майстореше, бе, направена от авокадо, яйчен белтък, лимонов сок и мед. А на очите си слагаше резанчета от краставица.

След козметичната маска Даяна ивинаги измиваше лицето си с топла, а след това със студена вода“, издава близка до покойната принцеса Даяна.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 29 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook