Клюки от България 

Композиторът Стефан Димитров: Взимам 400 лв пенсия!

Големият композитор Стефан Димитров взима мизерна пенсия от държавата. Заради изгорели архиви от миналото, които не могат да се възстановят, музикантът и съпругата му Богдана Карадочева са принудени да се издържат с минимална пенсия от държавата.

Авторът на десетки родни хитове е обиден от факта, че правителството не му е осигурило достойни старини. И макар музиката на композитора да живее в домовете и спомените на всяко българско семейство, Димитров е принуден да продължава неуморно да работи, за да може да осигури елементарен достоен живот на семейството и съпругата си.

Неотдавна съпругата му Богдана Карадочева заяви, че не получава и стотинка от държавата. Певицата продължава да се издържа от концерти и участия, а освен това със съпруга й пишат все така активно песни за други изпълнители, пише „България днес”.

По думите й, не един и двама изпълнители си отиват с подигравателни месечни доходи. Сред тях са Боян Иванов и Емил Димитров, които си отиват само със социални пенсии от по 93 лв.

Стефан Димитров, за разлика от съпругата си, не дава гласност често на неприятните ситуации, в които ги поставя държавата. Той споделя, че макар и с ниска пенсия, продължава да твори и работи.

През май дори организира грандиозен концерт в НДК, за да отбележи своят 70-годишен рожден ден. По време на спектакъла изпълнителят не спира и за миг от сцената, докато легендите на родната музикална сцена изпяха емблематичните му песни.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 30 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook