Клюки от света 

Кейт избрала умишлено кога да разкрие болестта си, отчаяно има нужда от…

Хората трябва да дадат на принца и принцесата на Уелс „време да се излекуват“ след диагностицирането на рака на Катрин, заяви бивш кралски говорител пред Би Би Си.

Пади Харвърсън, който преди това е работил за двойката, защити начина, по който дворецът Кенсингтън се е справил със съобщението.

„Това не е просто институция, това е семейство. Също така трябва да помните, че те са човешки същества“, каза Харвърсън.

В петък, 22 март, Кейт Мидълтън разкри в кратко видео, че е започнала лечение, след като седмици наред се спекулираше със състоянието ѝ. Тя обясни, че ракът ѝ е открит по време на коремната операция, на която беше подложена в лондонска клиника през януари.

С какъв рак обаче е диагностицирана и в какъв стадий се намира – тези въпроси останаха без отговор.

Редакторът на британския вестник „Сън“ Виктория Нютън казва пред Би Би Си, че изявлението на Кейт е стратегически публикувано в последния ден от учебния срок на децата ѝ.

„Неин приоритет беше да предпази и трите си деца. Тя не искаше в училище да бъдат разпитвани още повече, отколкото вече бяха“, обяснява Виктория.

Вестник „Таймс“ пък се позовава на „близък приятел на Кейт“ и съобщава, че принцесата е написала „всяка дума от видеопосланието“ без участието на съветници.

Междувременно племенникът на краля – Питър Филипс, заяви пред Sky News Australia, че Чарлз е в „добро настроение“, но е „разочарован“, че лечението му пречи да се върне към кралските задължения.

Това се случи шест седмици, след като крал Чарлз преустанови публичните си изяви, след като самият той беше диагностициран с рак.

И кралят, и Кейт бяха лекувани за кратко в частна болница в Лондон по едно и също време.

Бившият кралски говорител Пади Харвърсън разкритикува слуховете и клюките в социалните мрежи относно здравето на Кейт Мидълтън.

Двойката се сблъска с огромен брой предположения относно състоянието ѝ, след като през януари тя беше оперирана от заболяване, което не беше разкрито. Тя не е присъствала на никакви официални събития от Коледа насам.

Снимката на нея и децата ѝ, публикувана в Деня на жената, предизвика бурни реакции в социалните мрежи заради несъответствия в нея.

По-късно в изявление Кейт се извини за „всяко объркване“, причинено от снимката, и обясни, че „като много любители фотографи, понякога експериментира с обработката“.

„Сигурен съм, че тя е искала снимката да бъде възможно най-добра и се е извинила за това, така че всички би трябвало да продължат напред. Наистина мисля, че трябва да им дадем време и пространство“, коментира бившият кралски говорител.

След видеообръщението на Кейт принцът и принцесата на Уелс са трогнати от милите послания на хора от цял свят и са благодарни за разбирането на молбата им за неприкосновеност на личния живот в този момент. Това се разбира от съобщение на говорител на двореца Кенсингтън.

Двойката вече заяви, че няма да присъства на тазгодишната служба за Великден. Не е ясно дали крал Чарлз ще заведе семейството си на църква. От Бъкингамския дворец казват, че „се надяват“, че той ще може да се присъедини към семейството следващия уикенд.

Кралят заяви, че „толкова се гордее с любимата си снаха“ и че той и Камила са в „най-близък контакт“ с нея.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook