Lifestyle 

Какво време ни очаква във вторник?

Днес преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. В низините и котловините ще се образуват мъгли.

Минималните температури сутринта ще бъдат от 3 до 9 градуса, по Черноморието до 12, 13 градуса.

През деня от запад ще се появи висока и средна облачност. В низините ще остане мъгливо или с ниски облаци през по-голямата част от деня. Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса, съобщиха от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

По планините ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

В сряда от запад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхващат по-голямата част от страната. На места валежите ще бъдат интензивни, но краткотрайни. Възможно е и да прегърми. Температурите ще останат без съществена промяна.

В четвъртък валежите ще спрат, последно – в североизточните райони. Температурите ще се понижат с 1-2 градуса и минималните ще бъдат от 3 до 9, на изток до 12 градуса, а дневните – от 11 до 16 градуса.

В петък с усилване на вятъра от изток, над страната ще нахлува по-студен въздух.

До неделя ще бъде облачно, дъждовно, а температурите ще се понижат. Минималните стойности ще бъдат от 4 до 9 градуса, а максималните – от 6 до 11. Най-студено се очаква да бъде в събота, когато дневните стойности почти никъде няма да превишат 10 градуса.

Ще превалява дъжд, в планините над 900-1200 метра надморска височина – слаб сняг.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 8 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook