Lifestyle 

Изпращаме януари с нова аномалия! Температурите тръгват нагоре.

През деня облачността ще се увеличи, ще е предимно висока и средна, но валежи са малко вероятни. Видимостта в следобедните часове ще се подобрява, но на отделни места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него ще се пренася по-топъл въздух.

Дневните температури ще са в широки граници: от 1-3 градуса в Северозападна до 10 – 12 градуса на места в Югоизточна България и Предбалкана.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8 градуса по Северното Черноморие, до около 12 градуса по Южното. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините, след временното разкъсване, през деня, облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус.

Динамично и сравнително топло за края на януари ще се задържи времето през следващите дни. Във вторник в източната половина от страната ще се усили южният вятър и дневните температури там ще са високи: над 10 градуса, на места до 15; по ниски ще остават в Западна България, особено в северозападните райони, където има снежна покривка.

В Западна и Централна България ще започнат и превалявания, предимно от дъжд, по-съществени във вторник в югозападните райони.

В планините над 900-1000 м ще вали сняг, в северозападните райони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България, е възможно дъждът да се примесва и временно да преминава в сняг. По-малка е вероятността за валежи в източните райони.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 22 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook