Lifestyle 

„Игра на тронове“ обра статуетките „Еми“

Сериалът „Игра на тронове“ спечели статуетката за най-добър драматичен сериал на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Еми“. Сценаристите и продуценти Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс излязоха на сцената в „Майкрософт Тиътър“ заедно с целия екип.

Според Бениоф заслугата за успеха е преди всичко на писателя, създал поредицата – Джордж Мартин „Да пишем за актьори като тези е чест, която се случва веднъж в живота, но ние не сме измислили героите, това е Джордж Ар Ар Мартин. Шоуто нямаше да случи без лудия гений Джордж“, каза той.

Ди Би Уайс беше на друго мнение: „Шоуто е толкова добро, колкото хората, които го правят и ние сме благословени и късметлии да имаме най-добрите актьори и екип“.

Актьорът Питър Динклидж пък взе наградата за най-добра поддържаща мъжка роля за образа на Тирион Ланистър в сериала.

В интервю след церемонията той каза, че много отначало е имал различни притеснения относно участието си в него, но след това харесал героя си и популярността на „Игра на тронове“ го е изненадала:

„Обожавам този герой и историята, която разказваме, така че чудесно, когато хората чувстват нещата, които правиш, по същия начин“.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 76 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook