Горещо 

Иде невиждан студ по Коледа

Топлото за сезона време приключва в неделя за по-голямата част от страната. Температурите ще се понижат и ще превали дъжд и сняг.

Днес ще бъде значително по-топло от обичайното за декември, с максимални температури от 12 до 17 градуса. Облачността през по-голямата част от деня ще бъде средна и висока. На изток и северно от планините ще духа слаб до умерен вятър от югозапад.

От запад на изток през нощта ще превали дъжд, но количествата няма да бъдат съществени и до утре преди обяд валежите ще спрат навсякъде.

Сняг ще превали над 1600-1800 метра надморска височина.

Утре минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, на югоизток до 9-10.

Ще духа слаб западен вятър. През деня облачността ще бъде незначителна. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива. Вятърът ще се ориентира отново от юг.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, а дневните от 11 до 17.

В събота температурите в началото на деня ще бъдат от 5 до 12 градуса.

През деня ще има променлива облачност, която от запад ще се увеличава.

Превалявания, отначало над западната половина на страната, ще започнат в следобедните часове и до полунощ ще обхванат цялата страна.

След полунощ срещу неделя валежите в северозападните райони и Софийско ще преминат в сняг и до сутринта в столицата отново ще се образува снежна покривка с дебелина най-вероятно от 5 до 10 сантиметра.

Преваляванията на много места няма да бъдат съществени – до няколко литра на квадратен метър и в неделния ден ще спират навсякъде, с изключение на крайните североизточни райони, където до вечерта ще превалява слаб дъжд.

В неделния ден от северозапад ще нахлува студен въздух и с това ще бъде сложен край на продължителния декемврийски период с наднормени температури.

Ще бъде ветровито.

Понеделник ще започне със студено време и минимални температури от около минус 6-7 по високите полета (там при изясняване и стихване на вятъра и наличие на снежна покривка са възможни и стойности до минус 8, минус 10 градуса) до 1-2 градуса над нулата във ветровитите части на низините без снежна покривка.

През деня температурите ще са от около нулата по високите западни полета до 5 по поречието на Дунав и 6-7 в Тракия. Ще остане ветровито. На места в Рило-Родопската област ще превали слаб сняг.

Във вторник сутрин ще бъде доста студено, с минимални температури по високите полета до минус 10, минус 12 градуса. В останалата, по-голяма част от страната, минималните температури ще са от около минус 3 до плюс един градус.

Дневните температури ще бъдат от около минус 2 градуса в София до плюс 4 в низините.

В седмицата преди Коледа времето ще бъде с близки до, а в някои дни на места и под обичайните за декември температури. Слаби превалявания от сняг се очакват към сряда, но количествата валеж отново няма да бъдат значителни, с изключение на места в крайните югоизточни райони.

Източник: kanal3.bg

Facebook коментари
(Visited 765 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook