Клюки от света 

Херцогинята на Корнуол издаде неволно какво се случва с принц Филип в болницата

Принц Филип леко се подобрява. Това е заявила Камила, херцогинята на Корнуол, след 15-ата нощ на херцога на Единбург в болницата, съобщава Би Би Си.

99-годишният принц Филип, който се лекуваше от инфекция, която не е свързана с COVID-19, се премести в болницата „Свети Вартоломей“в Лондон в понеделник за изследвания и наблюдение на съществуващо сърдечно заболяване.

Камила е споделила информацията, когато доброволец в центъра за ваксинация срещу COVID-19 в Кройдън я е попитал как е херцогът. „Това е много добра новина. Ще стискаме палци“, е допълнила Камила.

Камила е била на посещение в центъра за ваксинация срещу COVID-19 в църквата „Свети Павел“ в сряда сутринта. Ан Шийън, рецепционистка към медицинския център, потвърждава, че по време на посещението е попитала херцогинята как е принц Филип.

Херцогът на Единбург е претърпял успешна интервенция заради съществуващо сърдечно заболяване, съобщи по-късно днес Бъкингамският дворец, цитиран ВВС.

Дворецът заяви, че херцогът ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни. 99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в болница. Той се лекувал от инфекция и в понеделник е преместен в болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му. Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

През 2011 г. принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като е получил болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвя за Коледа, след което му е бил поставен стент.

Херцогът на Единбург, който навършва 100 години през юни, беше хоспитализиран на 16 февруари, като точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но не е свързана с COVID-19. На 1 март от Бъкингамския дворец обявиха, че е бил преместен с линейка в болницата „Свети Вартоломей“.

Facebook коментари
(Visited 26 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook