Клюки от България 

Хакери изнудват Божинов с откраднат профил, футболистът иска помощ от ГДБОП

Хакери изнудват Валери Божинов. Футболистът е станал жертва на кибератака в социалната мрежа, а инстаграм профила му беше откраднат и блокиран.

Божигол ще трябва да плати на измамниците около 10 000 долара, ако иска да си върне страницата. Най-вероятно хакерите искат толкова висока сума, защото изнудват играча с предполагаеми снимки или клипове от интимен характер.

По принцип такава е практиката на този вид мошеници, а парите се изискват чрез криптовалути или фирми за бързи преводи, пише „България днес”.

„Хакнат профил, моля докладвайте!”, написа и Биляна Дол в социалните мрежи. Моделката алармира първа за инцидента в социалните мрежи. Манекенката обаче също може да пострада, тъй като тя има навик да пуска по-провокативни снимки и може да се окаже втора цел на хакерите.

Самият Божинов е неактивен от няколко дни и вече е потърсил помощ от ГДБОП как да се справи с проблема, тъй като те са специализирани в борбата с кибер престъпници. Заплахите срещу футболиста вероятно са свързани с интимни негови снимки или клипове, за които престъпниците твърдят, че ще разпространят, ако не бъде платено за тях.

Много звезди стават жертви на хакерите, които и заплашват с фалшиви записи или снимки.

Припомняме, че профилът на Божинов е сред следваните на родните знаменитости. Футболистът предизвиква истински интерес с публикациите си, макар че напоследък се кротна.
По-рано той пускаше култови снимки и клипове, които го превърнаха в интернет сензация.

В истински хит се бяха превърнали видеата, на които пее песни на сръбската турбофолк звезда Цеца от колата си.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook