Клюки от света 

Гордост! Българче стана звезда в „Гласът на Колумбия“ ВИДЕО СНИМКИ

11-годишно българче стана звезда в Колумбия, след като премина „слепите прослушвания“ в детския вариант на тамошния формат на „Гласът“ и се класира за музикалните дуели.

Петокласничката Лина Мария Гомес Витанова спечели през уикенда сърцата и на менторите, и на публиката с взривяващо изпълнение на Diamonds, което я изстреля в отбора на легендарния колумбийски певец и носител на Латино Грами за поп албум – Андрес Сепеда.

Уникалното вокално изпълнение на малката Лина накара Сепеда да натисне бутона, за да обърне стола си и да й каже: „Впечатляваща си, много си интересна и гласът ти е много специален“.

Тя самата пък разказа на менторите – Андрес Сепеда, мексиканският певец Алекс Синтек и Грейси Редон, че идва от България специално за конкурса. И изпълни на сцената в Богота акапелно „Хубава си, моя горо“.

Лина е дете от смесен брак – майка й е българка, а баща й колумбиец. Занимава с пеене от 5-6 години, като музикален педагог у нас й е една от участничките в „Гласът на България“ през 2021 г. – кипърката Натаса Андреу.

За да стигне до сцената на „Гласът на Колумбия“ успява да пребори конкуренция от 17 000 деца. Толкова са кандидатите, допуснати до първичните онлайн кастинги. Колумбия е една от страните, в които има и детски формат на „Гласът“, даващ възможност и на малките таланти, нямащи още 16 години, да се изявят на сцената. Именно затова и праща демо версия на свое изпълнение там. Така, на 12 октомври миналата година, тя и семейството й научават радостната вест, че е била избрана сред хилядите желаещи за участие в онлайн кастинг, пише standartnews.com.

Ситото на онлайн кастингите успяват да преминат общо 168 деца, които са избрани да участват в т.нар. „слепи прослушвания“. Именно на тях менторите решават кой да продължи само, слушайки гласовете на кандидатите. Без да ги виждат. До следващия етап – музикалните дуели, са допуснати половината – 90.

„Слепите прослушвания“ бяха излъчени по колумбийската телевизия този уикенд и благодарение на таланта си 11-годишната българка продължава напред. В преследване на мечтата си. А както самата тя сподели от сцената в Богота: „Искам да кажа на всички да следват мечтите си!“.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 33 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook