Клюки от света 

Голяма бомба за делото между Джони Деп и Амбър Хърд! Циркът приключи

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Седемчленното жури в съда във Феърфакс, Вирджиния единодушно реши, че есето на Амбър Хърд, публикувано във в. „Вашингтон пост“, в което тя се описва като жертва на домашно насилие, е оклеветяващо и се отнася до Джони Деп, макар името му никъде да не е споменато.

Актрисата трябва да изплати на бившия си съпруг 15 милиона долара обезщетение заради твърденията, навредили на кариерата му и публичния му образ.

Последното изслушване на двете страни приключи още в петък, 27 май, но седемчленното жури се оттегли за уикенда и заседава цял ден във вторник. Съдията прочете присъдата тази вечер пред Амбър Хърд, защитниците ѝ и адвокатския екип на Деп, предава БНТ.

В продължение на шест седмици съдия и седемчленно жури изслушаха свидетелските показания на двете страни.

От представените в съда аудиозаписи, снимки и чатове стана ясно, че връзката на двамата актьори е била много размирна и двамата са имали гневни изблици един към друг. Въпреки това доказателствата и най-вече призованите свидетели наклониха везната в полза на Деп.

Несъмнен принос за развоя на делото изиграха адвокатите на двамата актьори. Двата правни екипа се бяха подготвили с голям списък от свидетели и немалко скандални твърдения. Адвокатите на Джони Деп обаче успяха да намерят пробойни в защитата на Амбър Хърд.

Заключителните речи на защитниците бяха фокусирани най-вече върху последиците за двамата актьори, предизвикани от големия обществен интерес към процеса.

Илейн Бредехофт, адвокат на Хърд, заяви, че искът за клевета на Деп и кампанията за „глобално унижение“ са превърнали живота на актрисата в „чист ад“.

„Това унищожи живота ѝ. То я погълна. Тя получава смъртни заплахи“, каза Бредехофт пред журито.

Бенджамин Чу, един от адвокатите на Деп, контрира, че макар 58-годишната звезда от „Карибски пирати“ да е имал проблеми с наркотиците и алкохола, той „не е насилник“.

„Той не заслужава животът му и наследството му да бъдат унищожени от една ужасна лъжа. Умоляваме ви да му върнете името, репутацията и кариерата“, каза той на журито.

Делото, което беше излъчвано на живо онлайн и по телевизията предизвика фурор в САЩ и сред феновете на двамата актьори по целия свят.

Анализатори го определят като един от най-значимите процеси след появата на движението MeToo – заради което много жени проговориха за преживяно физическо и сексуално насилие в холивудските среди.

Сред обвинените са режисьорът Харви Уайнстийн, актьорите Кевин Спейси и Джеймс Франко, певецът Ар Кели и други.

Една от основните тези на адвокатския екип на Деп бе, че в този случай Амбър Хърд се е възползвала от движението, за да обвини бившия си съпруг в насилие и да навреди на кариерата му.

„Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства се оказа недостатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг.

Това заяви Амбър Хърд в изявление, разпространено минути след като бе осъдена от Джони Деп за клевета.

„Още повече съм разочарована от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех. Той връща часовника назад към времето, когато една жена, която се изправя и говори, може да бъде публично засрамена и унижена. Това отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно“, се казва още в изявлението на актрисата.

„Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство.

Съжалявам, че загубих този случай. Но още по-тъжна съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американец – да говоря свободно и открито”, завършва Амбър Хърд.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook