Клюки от България 

Гаджето на Дим Дуков не иска друг любовник! 7 години след смъртта на коафьора няма половинка до себе

Дългогодишният интимен приятел на Дим Дуков – Красимир Георгиев, живее като монах и вече близо 7 години след смъртта на коафьора няма половинка до себе си, научи „Уикенд” от близки до някогашната емблематична гей двойка. Синеокият красавец продължава да страда за партньора си, с когото живяха заедно 12 години.

Светската клюка гласи, че 3 години след като Дим напусна тоя свят, Краси опитал да завърже връзка с по-млад мъж, но нещата не се получили. Георгиев бил прекалено привързан към Дуков и чувствал, че не е готов да заживее с друг. Някогашният интимен партньор на монаха-коафьор смятал, че ще извърши предателство към приятеля си, макар той вече да не е на този свят.

„Двамата бяха широко скроени хора и не са си давали обет за вярност. Те обаче имаха специална връзка, много се обичаха, никога не се караха, разбираха се с една дума. Не натрапваха своите разбирания на никого. Явно Краси все още чувства, че не би се отдал задълго на друг”, споделиха пред „Уикенд” приятели на Дим, който бе от първите изявени светски личности, открито признал своята хомосексуалност. Това стана още преди да открие емблематичния микс-клуб „Спартакус”.

Приятелите му го наричаха по най-различен начин – Дим, Митко, Дамаскин, Отеца, Дядо Владика. Последните три имена идват от факта, че синът на известния аниматор Стоян Дуков се замонаши и няколко години служи на Бога в различни манастири. Загърбвайки временно светския живот, той прие името Дамаскин. Затова дори след като свали расото познатите му се обръщаха към него с „Отче” и „Дядо Владико”.

Макар да не следва в буквален смисъл монашеския живот на Дим, Краси днес избягвал светската суета и не ходел по купони. Докато Дамаскин бе жив, Георгиев също гледал да не е в светлината на прожекторите. Негови познати споделят, че почти всеки месец вдовецът на Дуков ходел на гроба му – или сам, или пък с майката на приятеля си – бившата стюардеса Вера. Наскоро тя погреба и съпруга си – един от доайените на българската анимация Стоян Дуков.

Краси и Дим се запознават навръх Свети Валентин през 2000 г. на откриването на столичен бар. Любовта им пламнала като в приказките – от пръв поглед. Оттогава за всички, които ги познават, те станаха просто Отеца и Краси. Сега Георгиев продължава да управлява малкия хотел „Скотис” в центъра на София на ул. „Екзарх Йосиф”, който създадоха с покойния си приятел. Тяхната идея бе в консервативно общество като българското да се направи хотел, в който хомосексуални двойки от цял свят да отсядат спокойно, без да се притесняват, че някой ще ги гледа накриво. Двамата също си имаха стая, която обитаваха от време навреме. Краси и Дим въртяха и бизнес с дрехи и обувки от елитни марки.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 45 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook