Клюки от света 

Джордж Мартин разкри най-голямата тайна за „Игри на тронове“

Популярният писател Джордж Мартин, по чиито романи е заснет култовият сериал „Игра на тронове“, даде отговор на един от най-главните въпроси на феновете. Мартин разказа защо е убивал ключовите персонажи в сериала. Мартин заяви, че за склонността му да убива персонажите в най-неочаквания момент по най-ужасяващия начин е виновен Джон Роналд Толкин – култовият английски писател, автор на „Властелинът на пръстените“.

По думите на писателя, смъртта на централния персонаж във „Властелина“ Гандалф го е оставила потресен, когато той е бил само на 13 години. Мартин също разясни защо в своите романи той е решил да нарушава правилата и да следва примера на Толкин.

По думите на писателя, когато умре ключов персонаж, съспенсът веднага нараства и всичко става 1000 пъти по-добре, защото от този момент нататък всеки може да умре във всеки един момент.

Трябва да се припомни, че за седемте сезона на сериала бяха убити 150 персонажи. Включително и главни герои, които успяха да станат любимци на зрителите. Последният сезон на „Игра на тронове“ ще излезе по малките екрани в началото на 2019 година.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 57 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook