Lifestyle 

Джаки Кенеди летяла чак до Югославия за среща с Ванга

Жаклин Кенеди летяла чак до Югославия, за да се види с баба Ванга след убийството на Джон Кенеди. Вдовицата му искала да знае кой е убиецът на съпруга й, но така и не доживяла да научи тайната.

По онова време обаче ДС не разрешило на българската пророчица да напусне страната. И в крайна сметка срещата между двете се провалила, пише „Телеграф”.

Историята на Джаки Кенеди и Ванга е само една от многото, които са разказани във филма на Стоян Петров „Ванга–човек и феномен”. Премиерата на филма препълни зала 1 на НДК миналата вечер.

23 години след кончината на Ванга, става ясно, че тя е била посещавана от не един и двама световни лидери. Джаки Кенеди не е единствената, която търси отговори на важни за нея въпроси, но за жалост срещата й с Ванга се проваля.

В лентата има и кадри с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който отива да посети Ванга, но какво са казали двамата, така и не става ясно.

На премиерата присъстват още политикът и шахматист Кирсан Илюмжинов, както и бившият игумен на Роженския манастир, който също споделя подробности за приятелството си с Ванга.

Във филма думата взима и първия братовчед на Ванга, който отрича пророчицата да е родена в Струмица. Като неин дом той посочва Ново село. Човекът дори показва руини от родната й къща и споделя, че не ги маха от двора си, защото много хора си взимат късчета от тях за сувенири.

Версията за ослепяването на пророчицата също е по-различна. В нея се казва, че бурята е отнесла забрадката на Ванга, а не е отнела зрението й. Станало е нещо свръхестествено, което е причина да ослепее.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 256 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook