Lifestyle 

Днес мъгливо и мразовито. От събота южнякът задухва, та до сряда

Днес в низините ще се задържи с мъгли и ниски облаци. В Източна България ще се появи слаб вятър от юг и югозапад. Минималните температури ще са от около минус 4, минус 5 до плюс 1-2 градуса по Черноморието. През деня максималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, почти тихо. След обяд вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще започне да се заоблачава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

През нощта срещу събота ще се появи слаб вятър от югозапад, който впоследствие ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина ще бъде до умерен.

Минималните температури ще се повишат и в края на нощта в по-голямата част от страната ще бъдат положителни, само в котловините, защитени от западен вятър – все още малко по-ниски, около и малко под нулата.

През деня ще се затопли спрямо предните дни и температурите ще са от 6 до 11 градуса, на места в западната част на Дунавската равнина – до около 13-14. Облачността ще бъде променлива, на отделни места от запад на изток ще превали дъжд, предимно слаб.

В неделя мъглите в цялата страна ще се разсеят, температурите сутрин ще са от 0 до 4, а след обяд от 8 до 12, 13 градуса. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде променлива, само на изолирани места е възможно да превали слаб дъжд.

Топло за сезона, с променлива облачност и минимални температури от 1 до 6 градуса, ще остане в понеделник. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 8, 9 градуса по високите западни полета до 13, 14 в Дунавската равнина.

Вечерта срещу вторник и във вторник над страната ще премине поредно атмосферно смущение. По него слаб дъжд ще превали на отделни места, но според сегашните сценарии, валежите няма да бъдат съществени. Ще се усили северозападният вятър, във вторник в Дунавската равнина – временно силен, а не са изключени и бурни пориви. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от 2 до 7 градуса, а дневните ще се понижат, на повечето места – в интервала от 5 до около 10 градуса.

В сряда вятърът значително ще отслабне и ще се ориентира от юг. Минималните температури ще бъдат около и малко над нулата, а дневните слабо ще се повишат, но вече ще бъдат с различно разпределение: ще са от 6-8 градуса в западната част на Дунавската равнина до 12-14 на места северно от планините и в източните райони, чувствителни на южен вятър. Все пак, очаквайте уточнения за времето през следващата седмица след вторник, що се касае за конкретните параметри по места, в следващите дни.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 12 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook