Клюки от България 

Данчо Караджов: Живея втори живот!

Ценя живота, както се казва, и аз живея втори живот. Не ми тежат годините, при всяка среща с публиката се зареждам с енергия за поне три концерта на ден”, споделя Данчо Караджов.

Рокаджията в момента е на турне „Звездите на България” с Роси Кирилова, Орлин Горанов, Кристина Димитрова и много други. В същото време жена му и внуците му обитават морската резиденция на семейството в Равда.

„Най ме радва, когато се събираме всички с децата. Няма по-доволен от мен тогава”, споделя Данчо.

Въпреки че е безкрайно щастлив, подобно на повечето си колеги и той е преминал сериозни проблеми. Преди години едва не си отива от този свят, след като заболява от кървяща язва в Ловеч, пише „България днес”.

Кръвоизливът се случва след концерт, при което екипът на окръжната болница в Ловеч едва го спасява. „И до ден-днешен не съм забравил тези хора, макар че минаха години оттогава”, казва още Караджов.

Но има една болест, която лидерът на „Сигнал” не може да пребори и това е диабетът. Заедно със сестра си заболяват в един ден, в един час и в една и съща минута, когато умира майка им.

Но дори и това не позволява на рокаджията да контролира живота му. Вместо това се старае да се движи активно, да си взима хапчетата редовно и от три години не си е правил изследвания на кръвта.

Самият рокаджия признава, че в живота си е преминал толкова премеждия, че дори това не го плаши. Преди години, през 1982 година, успява да се размине на косъм от 20-годишна присъда заради политически бунтове срещу властта.

Тогава по време на концерт на „Сигнал” полицаи удрят с палки деца, а той и останалите рокаджии отказват да свирят под ударите на палките. Случаят стига до Политбюро и спират всички записи, изяви и грамофонни плочи на групата.

„После разбрах, че са ми готвили 20-годишна политическа присъда за вдигане на бунт срещу властта”, разказва Данчо.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 276 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook