Lifestyle 

Четвъртъкът идва с вятър и превалявания: 13 градуса на север, 25 на изток!

Днес времето в страната ще бъде динамично, с температури, главно в Източна България, значително по-високи от обичайните за първата половина от ноември.

Вятърът в Западна България временно ще се обърне от запад-северозапад, на изток ще се задържи югозападен. Превалявания ще има в крайните северозападни райони, а вечерта и през нощта срещу петък – на повече места в Западна България.

Дневните температури ще са в широки граници – от 13-14 градуса в крайните северозападни райони до 24-25 градуса – на изток.

В планините времето ще е по-динамично в западните райони на Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи, където облачността ще е по-значителна и ще има валежи.

Вятърът по откритите била ще е силен, със скорост на поривите около 100 км/ч. Дневните температури в по високите места ще бъдат около 9-10 градуса, а в ниското – до към 15.

По Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък превалявания ще има главно в Рило-Родопската област, над останалата част от страната облачността ще се разкъсва до слънчево време.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 15 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook