Клюки от света 

Британците казаха тежката си дума за принц Уилям

Принц Уилям изпревари баща си принц Чарлз. Агенцията „Deltapoll“ направи социално проучване, чиято цел е да разбере кого предпочитат жителите на Великобритания да бъде следващият крал.

Тъй като на кралица Елизабет Втора й предстои да навърши 95 този месец, много кралски експерти споделиха прогнозите си, че тя ще отстъпи трона на някой от наследниците си.

Повечето от анкетираните искат принц Уилям да седне на трона – 41% гласуват за него. Баща му, принц Чарлз, който е първи по линията за наследяване, е получил само 22% от гласовете.

Интересен вот дават 14% от анкетираните, които смятат, че монархията в страната е излишна и трябва да остане в миналото. В проучването е имало въпроси и за Меган Маркъл и принц Хари. По-голямата част от участвалите британци са отговорили, че смятат действията им за вредни за страната. 51% от тях твърдят, че са нанесени сериозни щети от решенията на херцозите на Съсекс.

Хари и Меган получават симпатизанти сред по-младите британци между 18 и 24 години. Според анкетата, тази възрастова група проявява съчувствие към принца. 41% от британците пък не искат нищо да се променя все още.

Те са убедени, че Елизабет Втора трябва да остане на трона до смъртта си, независимо от всичко. Между другото, това е много вероятно. Както е известно, на 21-вия си рожден ден, Елизабет дава следната клетва:

„Давам ви думата си, че ще бъда ваша кралица и ще изпълнявам задълженията си към вас и семейството си, докато съм жива, независимо дали ме очаква дълголетие“.

До момента не е изневерила на обещанието си. Елизабет Втора е най-дълго управлявалият британски монарх, както и най-дълго управлявалата жена държавен глава в света, бидейки на трона почти 70 години, предават от eva.bg.

Facebook коментари
(Visited 66 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook