Клюки от България 

Бойко Василев бесен – мамят с лекарства от негово име (Всичко за скандала)

Водещият на Панорама Бойко Василев стана поредният българин, станал рекламно лице на съмнителен лекарствен продукт, без изобщо да е дал съгласието си.

Без негово знание журналистът се оказа в социалните мрежи, рекламирайки неясно лекарство срещу високо кръвно налягане. Стотици хипертоници се вързали на наглата схема и поръчали продукта, доверявайки се на фалшивото мнение, което уж Василев бил изказал за него.

За измамата Бойко научил от свои близки и приятели, които се натъкнали на подозрителната рекламна кампания. Той не пропусна да сподели възмущението си и да призове хората да бъдат особено внимателни, когато става въпрос за здравето им.

„Това е престъпление, то разчита на това, че ние имаме все още слаба дигитална култура и когато видим познато лице или някаква реклама в интернет, ефектът е – пише го във вестника. Това е огромен проблем! Нашите зрители трябва да разберат, въпросът как да различат лъжата от истината в интернет е въпрос на оцеляване“, коментира мистър Панорама, който всъщност изобщо нямал проблеми с кръвното налягане и изборът на измамниците да го сложат за лице на подобна менте кампания му се струвал абсурден.

От подобни схеми напоследък потърпевши са и други родни звезди. Миглена Ангелова неотдавна алармира, че нелегално от нейни име в интернет се продават хапчета за отслабване, които имат съмнителен произход. Подобен продукт, без да знае, рекламираше и Лора Крумова. Лицето на актрисата Ернестина Шинова пък бе използвано незаконно за продажба на лапи от нишадър, с които се твърдеше, че тя се справя с пробелмите с щитовидната жлеза, пише Ретро.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 9 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook