Горещо 

Бивш шеф на ЦСБОП даде изненадващо нова насока за касапницата в Къщата на ужасите!

Бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев посочи, че новогодишната нощ не е случайно подбрана за извършване на шесторното убийство, тъй като стрелбата не се чува покрай илюминациите. Той е на мнение, че убийците са няколко.

„Седмата жертва е кучето. Може такъв скандал да е тръгнал оттам, може да е възникнал някакъв спор. Самият акт прилича на добре планирана операция. Да бъдат убити 5 души в една къща… Клони към професионализъм това, че има изстрели в главата, което говори, че стрелецът добре познава този калибър 22“, коментира експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Очакват се резултатите от аутопсиите на телата на жертвите от шесторното убийство в Нови Искър. Надеждите са те да дадат яснота около психологическия профил на извършителя на кървавото престъпление.

Все още не е ясен мотивът, нито извършителят. Не е открито и оръжието от престъплението. Работи се по различни версии, като основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има данни, че се е занимавал с кухи фирми за източване на ДДС.

„Няма основание да се приеме, че е убийство под афект, то е прецизно планирано. Очевидно става въпрос за външен мотив“, посочи психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева в ефира на Bulgaria ON AIR. Неделчо Юнаков е прострелян с 10 куршума, което говори, че е търсен сигурен ефект, смята психологът.

Доц. Бакрачева допусна, че е възможно убитата далеч от „къщата на ужасите“ Кети Кюхова да е основната причина, довела до следващите жертви. „Според мен не е един човек. Има преместване на трупове от едно помещение в друго“, отбеляза Тихомир Стойчев.

Кети е взета с автомобила, накарана да каже нещо, а след това ликвидирана като неудобен свидетел, предположи той. Според него присъствието на високопоставени чинове от МВР по-скоро пречи на дежурните екипи в Нови Искър да си свършат работата.

„Нямат професионалните качества да присъстват там. Жертвите трябва да бъдат накарани да „заговорят“ – кое е предизвикало агресията на стрелците“, настоя Стойчев. Бившият шеф на ЦСБОП сподели тревогата си, че обществените процеси от началото на Прехода водят до задълбочаваща се криминализация на обществото.

По думите му наблюдаваме продължителна институционална немощ. Трябва бързо да се предприемат мерки, защото най-важно е хората да почувстват сигурност, а не да чувстваме, че живеем във враждебна среда, смята д-р Бакрачева. Според нея най-големият проблем е повишаването на немите свидетели и обезверяването сред хората.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 1 986 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook