Клюки от България 

Баневи прибират цяло състояние от държавата

Олигарсите Николай и Евгения Баневи прибират цяло състояние от държавата

Николай и Евгения Баневи осребриха сагата си в съда.

Милионерите осъдиха страните ни в съда по човешките права в Страсбург. Според решението на европейските магистрати трябва да им бъде изплатено обезщетение, което е в размер на почти 20 000 евро, съобщава Марица.бг, позовавайки се на правния сайт lex.bg.

Магистратите в Страсбург считат, че е било извършено грубо погазване на конвенцията за правата на човека при ареста на Баневи.

Припомняме, че това се случи на 26 октомври 2018 г. в Ница. Съпрузите бяха задържани преди да отпътуват за България. Те бяха обявени за издирване с Европейска заповед за арест.

Баневи твърдят, че тя е била издадена на 23 октомври 2018 г., само три дни преди завръщането им. На 24 октомври полицай се е свързал с Николай Банев, за го информира, че ще се прибере на 26 октомври.

След това неговият адвокат се е разбрал с полицията на 29 октомври клиентът му да се яви на разпит.

Но следва арест от френските власти пред погледите на трите им малолетни деца, които са останали на летището

Също така магистратите са взели под внимание и факта, че Банев е под домашен арест от 19 май 2018 година и мярката му продължава 2 години и 9 месеца, което е изключително тревожно.

Според съдът в Страсбург нашите власти трябва да имат обосновани доказателства за престъпленията, в които обвиняват Банев, пише Марица.бг.

Източник: razkritia.bg

Facebook коментари
(Visited 1 025 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook