Горещо 

Вече и у нас! Пазете децата си: Ужасяващо човече хаква видео канали и призовава малчуганите да се самоубият по брутални начини

Тревожното „самоубийствено предизвикателство“, което се разпространяваше по WhatsApp чрез снимки на жена с огромни очи и странно изражение, достигна нови размери. Аватарът вече се появява и в детски канали в Youtube и приканва зрителите си да се самоубият по различни начини.

Преди седмицата разтревожена майка от Манчестър се оплакала от страшната тенденция, след като детето й било повлияно от играта. Едно училище във Великобритания е предупредило родителите на възпитаниците си, след като установило, че ужасяващата Момо хаква детски клипчета в Youtube.

Онлайн компаниите за безопасност са издали насоки, с които да помогнат на родителите да защитят децата си, но една майка е измислила много хитър трик, за да стане по-малко страшна ситуацията, съобщи Кент Лив.

Ели Спайсър е била ужасена, когато е разбрала, че синът й Рони е гледал клипчетата с Момо. Тя е споделила историята си във Facebook, където е разказала, че научила за това, след като е разпитала децата си в колата. Тя е искала да й кажат дали някога са попадали на страшното видео. Дъщеря й Хъни не е имала представа какво е Момо, докато малкото й момченце Рони просто е гледал към нея уплашено.

„Първоначално не искаше да ми каже, но не свали поглед от мен. Наблюдавах в огледалото колко уплашено ме гледаше. Напълно отричаше някога да е гледал Момо“, споделя Ели Спайсър пред Daily Star.

„Накрая му казах, че жалкия човек, който е направил това извратено същество е влязъл в затвора и в момента полицията трие всички клипове, свързани с него. Тогава той си призна, че го е гледал не веднъж, а много пъти“, разказва ужасената майка.

Ели споделя, че преди няколко седмици е получила обаждане от училището на Рони, защото синът й казал на две деца, че ще ги наръга. А от тогава момченцето имало проблеми със съня – сънувало кошмари и дори се изпускало няколко пъти в леглото. Тогава тя разбрала, че се случва нещо нередно.

Спайсър призовава всички родители да говорят с децата си по темата, за да ги успокоят и да предотвратят някое дете да последва предизвикателството. Хората зад тази игра задават „предизвикателства“ към децата чрез видеоклипове, като ги карат да се самонараняват или дори да се самоубиват. Посочват им няколко начина да го направят, като изтъкват, че не трябва да споделят с родителите си за страшната игра.

Те ги заплашват, че в противен случай ще причинят нещо лошо на семействата им. Преди известно време Момо се свързваше с хора в WhatsApp и правеше същото, но в чатове. Тази ситуацията много напомня на играта „Синия кит“, която взе много жертви в Русия миналата година.

Към момента няма данни някое дете да е успяло да стигне до фаталния край заради Момо, но полицията съобщава за много ранени. Образът на „Момо“ е вдъхновен от скулптура на японската артистка Мидори Хаяши, която отрича да има нещо общо със случая.

В българското Facebook пространство майки започнаха да се предупреждават една друга: „Внимавайте, в канала Ютуб Кидс и на обикновенният също ,е плъзнал някакъв ужас наречен „Момо“. Този изрод изскача по време на рекламите и докато не го изгледаш ,не можеш да го спреш.

В тези клипове се показва как се самонаранява (пие белина, самозапалва се, обтрива се със сол до изгаряне и др.) като в същото време дава инструкции на децата, как те да го правят с думите „Мама не трябва да знае, иначе ще умре, докато спи“.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 656 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook