Uncategorized 

Слепият имитатор от „България търси талант” живее в мизерия за 30 лева

Незрящият Андриян Асенов предизвика истински фурор с появата си на кастингите на „България търси талант” и вдигна на крака цялата публика в залата. 31-годишният имитатор провокира Славена Вътова да натисне златния бутон и да го изстреля директно на финала на шоуто. Така Андриян се превърна в първия участник, получил привилегията да се бори за голямата награда, без да преминава през цедката на останалите кръгове.

Слепият артист впечатли зрителите и журито със сполучливите си имитации на Тодор Колев, Слави Трифонов, Тодор Живков, Бойко Борисов и един от членовете на журито – Любен Дилов-син. Още след раждането на Андриян станало ясно, че ще е с нарушено зрение. И двамата родители на талантливия артист виждали нормално, а той е единственото им дете. Първоначално лекари му дали надежда, че има шанс да прогледне след тежка операция. След това обаче преминал през куп прегледи и офталмолозите били категорични – никога няма да вижда.

„По рождение съм незрящ и това няма да се промени до края. Примирил съм се със съдбата си”, сподели пред „Уикенд” Андриян. Преди години мошеници го залъгали, че могат да му помогнат с иновативна терапия, която струвала над 10 000 лева. Бързо станало ясно, че това е измама.
Детството на Андриян преминало във врачанското село Лесковец. После завършил специалното училище „Луи Брайл” в столицата. Още като ученик проявил таланта си на имитатор.

Пускал си касетките на покойния хуморист Весо Парцала и по тях се учел да възпроизвежда гласовете на популярни личности. Най-лесни за имитации му били Слави Трифонов и Тодор Колев. След като завършил гимназия, Андриян кандидатствал в УНСС, бил приет и завършил „Икономика на транспорта”.

Голямата му мечта била да следва в НАТФИЗ, но се оказало невъзможно. „Оказа се, че там не приемат хора с увреждания като мен. Странно е, но е факт”, с тъга констатира артистът. В момента той живеел в общежитие на бул. „Европа”, в една стая с баня и тоалетна. Наемът му бил 30 лв.на месец. „Мечтая за свое жилище, партньор и семейство”, откровен е Андриян.

Макар че имал висше образование, намирането на работа се оказало доста трудна задача за него. Кандидатствал в много фирми, но никой не искал да наема човек с увреждания. В момента той се прехранвал като продавач в Националната потребителна кооперация на слепите в България. За негов късмет, преди две години и половина, директорът на студентския театър „Алма матер” в Софийския университет Николай Георгиев, веднага усетил таланта в него.

Първата му роля била на незрящия Дядо Йоцо в едноименната пиеса на Иван Вазов. После получил и главната роля на Стефан Стамболов в „Часът на моето убийство”. Имитаторът актьор грабнал две награди за мъжки роли. Още щом чул рекламата за кастингите на „България търси талант”, той бил категоричен, че ще се запише.

След триимфа си в „България търси талант” и хилядите поздрави, които получил, Андриян не мигнал цяла нощ от вълнение и емоции.

„Много бях развълнуван. Това, което ми се случи, много емоционално го изживях пак. И честно казано исках го златния бутон, но не очаквах, че някой ще ми го натисне. И много благодаря на Славена, че ми се довери, че натисна златния бутон и ме изпрати на финал. Няма да я разочаровам – обещавам пред цяла България!”, сподели Андриян след триумфа си. Той вече имал идея с какво отново ще вдигне публиката на крака на финала и се надява да грабне голямата награда от 50 000 лв. А шансовете му не са никак малки…

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 29 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook