Lifestyle 

Слънчева сутрин, но не бързайте да се радвате. Времето се разваля и…

Днес облачността над страната ще бъде висока и средна. Ще се появи слаб източен вятър, а в Източна България — до умерен от югоизток и дневните температури ще се повишат още малко, достигайки интервала от 21 до 26 градуса.

Сутринта обаче минималните температури ще бъдат типично есенни – от 8 до 14 градуса.

През по-голямата част от деня ще остане без валежи, но привечер над западните райони облачността ще се увеличава и ще започнат превалявания от дъжд, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В планините ще бъде слънчево до обяд с постепенно заоблачаване в часовете след това. В хода на деня вятърът ще се усилва. Температурите ще са между 10 и 17 градуса.

По крайбрежието до обяд ще бъде мъгливо, а след това слънчево с рехава облачност и температури до 20-24 градуса. Вълнението на морето ще е сравнително слабо с тенденция за усилване във вторник и отново утихване в сряда и четвъртък.

Още в понеделник вечерта, през нощта и във вторник през деня над Балканите времето ще е облачно, дъждовно и ветровито. Причината е Средиземноморски циклон, чийто център ще се придвижи от югозапад на североизток.

У нас валежите ще са с по-значителни количества в западните и южните планински райони – за 24 часа ще паднат между 30 и 50 литра на квадратен метър. По най-високите планински масиви ще прехвърчи сняг. Вятърът ще е с пориви над 50 км/ч. в някои равнинни райони и около 100 км/ч. в планините.

В сряда ще е хладно. Сутринта температурите ще са под 10 градуса и тук-там с мъгли. През деня ще е предимно слънчево, но с температури на много места под 20 градуса. Сходно време се очертава и за четвъртък.

В петък и през почивните дни отново ще превали от запад на изток. Вятърът отново ще се усили, а температурите ще паднат надолу с дневни стойности под 20 градуса. В планините ще има условия за слаби снеговалежи.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook