Lifestyle 

Сиромашкото лято продължава! Слънце и температури до 24 градуса ни очакват днес!

Новата седмица също започва с летни стойности – между 23 и 28 градуса, за София около 24 градуса.

Преди обяд на много места по Черноморието ще има ниска облачност, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 20 до 22 градуса. Температурата на морската вода ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи без промяна – малко по-високо от средното за октомври, съобщиха от НИМХ.

Във вторник даже ще бъде малко по-топло. Ще продължи да бъде и слънчево. За София максималната температура ще бъде около 25 градуса, в Северна България около 28 градуса, отново по Черноморието ще бъде по-хладно.

В сряда съществена промяна на времето не се очаква – ще продължи топлото и слънчево време.

В четвъртък дневните температури слабо ще се понижат, но отново ще бъдат по-високи от средните за месеца.

И в петък ще бъде топло и слънчево с температури от 23 до 27 градуса, по Черноморието 20-22 градуса, за София около 24 градуса, в Югозападна България 27-28 градуса.

В събота и неделя – денят на вота, също не се очакват съществени промени на времето.

От 28 до 31 октомври обаче предстои рязко застудяване с валежи от дъжд, а по високите полета и по планините – от сняг. Максималните стойности на термометъра в този период ще са от 5 до 9 градуса.

Идният ноември ще започне със сухо време. Нови валежи се очакват в периода от 9 до 11. Тогава максималните температури ще са от 3 до 7, а минималните – от -1 до 2-3 градуса.

От 12 до 24 ноември ще е сухо и слънчево, а след това – динамично с превалявания.

По-сериозни валежи се очакват от 29 ноември до 2 декември, когато в местата с надморска височина над 700 метра ще падне сняг. Причината е преминаването над страната ни на средиземноморски циклон и спускането на студен въздух от северозапад.

Като цяло ноември ще е по-хладен и с повече валежи от нормата, а декември ще е сух и с температури, близки до нормата.

Според дългосрочната прогноза на метеорологът от TV-MET Петър Янков – следващите снеговалежи ще са между 15 и 20 декември, когато по планините ще натрупа и така желаната от скиорите снежна покривка.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 18 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook