Клюки от България 

Марги Хранова категорична: Няма да се моля за пари! (Певицата обидена, че я оставиха без пенсия)

„Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си подам документите за тази парична награда“, така Марги Хранова коментира отказа на държавата да й присъди пожизнена парична награда за принос към нацията – своеобразна пенсия за всички родни творци с малки или изобщо никакви пенсии.

Наградите бяха създадени след серия репортажи за Борис Годжунов – тежко болен и без никаква пенсия. Той, както и куп естрадни легенди, се оказаха без платени осигуровки, тъй като документите, пазени от някогашната Концертна дирекция, са изчезнали.

Хранова, изпяла толкова много хитове, вече се пенсионира с минимална пенсия. Преди три години съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда. Три години не получава никакъв отговор, докато накрая става ясно, че не е одобрена.

„Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ? Чувствам се безкрайно досадна, много е обидно да звъниш и да питаш „Абе какво става?“. Все едно просиш тази награда. Все пак представих цяла папка документи със заслугите си и накрая комисията ги отхвърли. Много ми е обидно“, категорична е легендата.

„Обидно е такива хора, дали толкова много на страната си, да получават мизерни пенсии“, коментира и Вежди Рашидов. За пожизнена награда от 700 лв са кандидатсвали 133 души, от тях одобрени са 47, предават от Телеграф.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 386 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook