Клюки от света 

Шокиращи СНИМКИ 18+ на трупа на Майкъл Джексън! Какво разкриват те десет години след смъртта му

Вчера се навършиха точно десет години от смъртта на краля на попа Майкъл Джексън, който си отиде от този свят на 50 години. На 25 юни 2009 година той е предозиран с лекарства. Животът и смъртта му и до днес си остават загадка.

Как точно са изглеждали последните 24 часа от живота му? Точно преди смъртта си Майкъл Джексън подготвя своето голямо завръщане на сцената. Затова и новината за смъртта му преди десет години шокира целия свят.

Известният певец умира само три седмици преди да стартира от Лондон турнето си „This Is It“. Приятелите, с които прекарва последния си ден, твърдят, че никога не е изглеждал по-добре. Хореографът Трафис Пейн дори разкрива, че на 24 юни следобед Майкъл Джексън минава с него цялата хореография за концерта от началото до края. „Наистина му вървеше.

По никакъв начин не му е личало, че не се чувства добре. Беше в прекрасно самочувствие и физически най-накрая успя да изпълни танцови стъпки, които искаше да направи преди това“, спомня си музикалният режисьор Майкъл Беардън.

Майкъл прекарва на репетициите почти 12 часа и някъде около полунощ се прибира вкъщи. Музикалният режисьор Дориан Холи го изпраща дотам и дори успява да се раздели с него. „Обичам те, Майк“, казва той, без да предполага, че това ще са и последните думи, които ще отправи към него. Още отпреди е доказано, че Майкъл Джексън страда от хроническо недоспиване.

Според близките му той просто не може да заспи без сънотворни. За това той разчита на лекаря си Конрад Мъри, който по това време е бил в дома му. „Трябва да бъда подготвен за Англия“, повтарял му непрекъснато в онази вечер Майкъл Джексън, обяснявайки, че иска да е отпочинал и да може да заспи. Мъри, който получавал от клиента си 150 хиляди долара месечно, дал на певеца в 1. 30 след полунощ валиум, за да му помогне да заспи. Когато това не се получило след половин час, включил системи, през които вкарал в организма на певеца ативан – лекарство срещу тревожност.

В три часа сутринта Майкъл все още не можел да заспи, затова лекарят му дал следващо приспивателно – Версед. През останалите часове му дал още веднъж Ативан и Версед. Но дори и те не помогнали за заспиването. Дори и този ужасяващ коктейл не е бил причина за смъртта на Майкъл Джексън. Решаващ е бил хипнотикът Пропофол, който се дава на пациенти преди и по време на операция за предизвикване на анестезия.

По-късно, по време на съдебния процес срещу него, лекарят многократно ще твърди, че именно Майкъл е бил този, който е искал от него да вкара в организма му това вещество. Дори признава, че вече го е прилагал няколко пъти през последните два месеца преди смъртта на поп краля. Така в 10. 40 му слага т. нар. „мляко“, както Майкъл е наричал това лекарство.

Когато лягал да спи през нощта, Майкъл бил свързван с апаратура, която следяла сърдечната честота и пулса. Десет минути, след като вкарал Пропофол в организма на пациента си, лекарят отишъл до тоалетната, а когато се върнал, установил, че Майкъл Джексън не диша.

Веднага започнал реанимация, затова и нямал време да извика първоначално спасителен екип. Поне така твърди по-късно пред полицията и съда. След известно време се разкрещял на охраната да се обадят на 911. Самият сигнал е подаден чак в 12 часа и 21 минути – почти два часа, след като Джаксън получава съдбоносната доза Пропофол.

По това време и останалите му служители забелязали, че нещо не е наред и започнали да изпадат в паника. Двете по-големи деца на Майкъл Джексън – Парис и Принс били ужасени. Когато от Спешна помощ пристигат на място, те били в шок, намирайки Джексън в спалня пълна с лекарства, бутилки и инжекции, кислородна апаратура и системи. Веднага след това певецът е закаран до лекарския център UCLA. Там лекарите се борят за живота му час и 13 минути, преди да го обявят за мъртъв.

Новината за кончината на краля на попа е съобщена на обществеността в 14. 44 минути. През 2011 година личният лекар на Майкъл – Конрад Мъри бе осъден на четири години за смърт по непредпазливост. Две години по-късно е пуснат на свобода.

Източник: blitz.bg

 

Facebook коментари
(Visited 499 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook